Duurzaam bouwen

Met het bouwen van een duurzame woning of gebouw houden we gedurende het bouwproces maximaal rekening met mens en milieu op lokaal en mondiaal niveau. Met het duurzaam bouwen van uw woning, kantoor of bedrijfspand kunt u dus energie besparen en Co-2 productie beperken. Zo zijn deze gebouwen dan ook niet alleen lager in hun energieverbruik, maar ook gezonder en prettiger voor de bewoners, gebruikers of werknemers.

Hoe ontstaat een duurzame woning

Een duurzaam huis bouwen heeft vooral te maken met slimme, innovatieve en technologische oplossingen. Een duurzaam huis bouwen gaat wat HuneBouw betreft uit van drie principes:

  • De situering en ontwerp gerichtheid ten opzichte van de zon is het basisuitgangspunt
  • Gebruik maken van duurzame materialen en hernieuwbare energiebronnen
  • Voor een bepaalde mate van aanpasbaarheid zorgen, zodat het huis erg lang mee kan
Duurzame woning laten bouwen door HuneBouw

NOM-woning

Ook de term NOM-woning komt steeds vaker voorbij. NOM staat voor Nul-Op-de-Meter. Al de energie die u verbruikt ten behoeve van de installatie van de woning en het (normale) huishoudelijk gebruik, wordt door de woning zelf opgewekt en zorgt daardoor voor een Nul op de energiemeter.

BENG-woning

De term BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw, zoals de zogenaamde BENG-woning. HuneBouw kan u van alle informatie rondom deze begrippen voorzien. Ook kunnen wij u helpen op een duurzame wijze te bouwen of verbouwen.

Huizen op duurzame wijze bouwen

Nu de Europese regelgeving heeft bepaald dat vanaf 2020 er alleen nog maar Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) gebouwd worden, wordt het duurzaam bouwen in de toekomst een eis. Ook het gebruik van fossiele brandstoffen zal de komende jaren sterk gaan afnemen. Het is verstandig om daar tijdig goede alternatieven voor uit te werken.

Duurzaam bouwen met HuneBouw

HuneBouw houdt bij de bouw en ontwikkeling altijd sterk rekening met het milieu. We zijn ISO-14001 en ook FSC- en PEFC-gecertificeerd. Dat houdt onder andere in dat wij standaard met duurzame materialen werken en zorgvuldig omgaan met afvalstromen en milieugevoelige zaken. Ook zijn wij in het bezit van een MVO-certificaat. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en betekent dat wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid dragen voor maatschappelijke problemen, zoals luchtvervuiling, klimaatverandering en arbeidsomstandigheden.