Energieneutrale woning bouwen

De term energieneutraal komt steeds vaker voor en een energiezuinig huis bouwen wordt steeds populairder. De reden hiervoor heeft ten eerste te maken met het feit dat we ons steeds meer bewust worden van onze eigen invloed op het milieu en daarnaast omdat de overheid ons stimuleert om duurzaam te bouwen. Wat is energieneutraal eigenlijk en hoe kunnen we een energieneutraal huis bouwen? Met HuneBouw kunt u energieneutraal bouwen. Al een ruim aantal jaren zijn wij actief bezig met energieneutrale woningen bouwen. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de ontwikkelingen rondom duurzaam bouwen en energieneutrale woningen bouwen. Door middel van scholingen blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorgen wij ervoor dat uw woning aan alle eisen rondom energieneutraal bouwen voldoet.

Wat is een energieneutrale woning?

Een energieneutraal huis heeft geen externe energie van buitenaf meer nodig voor het verwarmen, koelen of voor het gebruik van warm water. De energie die hiervoor nodig is wordt door de woning zelf opgewekt, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonnepanelen of een houtkachel. Dat levert niet alleen voordelen voor het milieu op, maar is ook zeker goed voor uw portemonnee. Een energieneutraal huis is slim gebouwd. Er is veel binnenruimte in verhouding tot het muuroppervlak, er is sprake van een goede isolatie. Op die manier blijft uw woning in de winter lekker warm en wordt in de warme zomer de warmte buiten de deur gehouden. De woning wordt gericht naar de zon, indien dat mogelijk is. Door een ventilatiesysteem met warmteterugwinning te installeren komt in de wintermaanden de frisse buitenlucht voorverwarmd binnen en blijft het in de zomer aangenaam koel. Een energieneutraal huis bouwen wordt door de overheid enorm gestimuleerd. Zo dienen woningen vanaf 2020 ook aan de BENG eisen te voldoen. Van een BENG-woning is het dan nog maar een kleine stap naar een NOM-woning.

Energieneutrale woning bouwen met HuneBouw

Bouwen van een energieneutraal huis

HuneBouw vindt duurzaam bouwen erg belangrijk. Wij zijn dan ook FSC en PEFC gecertificeerd. Dat betekent onder andere dat wij standaard met duurzame materialen werken en zorgvuldig omgaan met afvalstromen en milieugevoelige zaken. Om een huis energiezuinig of zelfs energieneutraal te maken, zijn er verschillende toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de volgende maatregelen:

  • HR+++ glas
  • Ventilatiesysteem met warmteterugwinning
  • Isolatie: vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie
  • Zonnepanelen of PV-panelen
  • Warmtepompen

Energieneutraal bouwen met HuneBouw

Een energieneutraal huis is geen verre toekomst, echter ze bestaan al. Veel nieuwbouwwoningen zorgen al voor hun eigen energie en ook bestaande woningen worden verbouwd tot energieneutrale woning. HuneBouw kan u hiermee uitstekend van dienst zijn. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over energieneutrale woningen en energieneutraal bouwen en verbouwen. Maak een afspraak met HuneBouw en ervaar wat energieneutraal wonen is.