Opdracht bouw Van der Valk in Leeuwarden

Hoogeveen, maart 2016

Bouwbedrijf HuneBouw uit Hoogeveen gaat het nieuwe Van der Valk hotel bouwen in Leeuwarden. Recent zijn de vergunningen binnengekomen en zijn de laatste handtekeningen gezet waardoor de bouw volledig kan starten. In 2017 zal dit gloednieuwe hotel haar deuren openen. Het hotel komt bij verkeersknooppunt Werpsterhoek, een paar kilometer ten zuiden van Leeuwarden.

In het nieuwe hotel zullen 117 royale kamers en suites, 8 vergaderzalen en 1 grote multifunctionele zaal geschikt voor Live Cooking, events en bijeenkomsten worden gerealiseerd evenals een stijlvol à la carte restaurant en fitness center. De heipalen worden inmiddels geproduceerd en de bouwvakkers van Hunebouw zijn inmiddels ingepland om te starten met de eerste werkzaamheden.

Bijzonder aan dit project is, dat het conform Breeam Excellent gebouwd gaat worden. Een BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method)-beoordeling is gebaseerd op erkende prestatiecriteria die worden vergeleken met vastgestelde ijkpunten om specificaties, ontwerp, constructie en toepassing van een gebouw te kunnen evalueren. De gebruikte metingen vertegenwoordigen een breed spectrum aan categorieën en criteria die uiteenlopen van energie tot ecologie. Zij omvatten aspecten die te maken hebben met energie- en waterverbruik, de interne omgeving (gezondheid en welzijn), vervuiling, transport, materialen, afval, ecologie en beheersprocessen.