Wederom geslaagde deelname Hoogeveen on Stage

Ook dit jaar deden we namens HuneBouw weer mee aan Hoogeveen On Stage. Met als doel om de VMBO leerlingen enthousiast te maken voor de bouw. Als eerste was er On Stage zelf, waarbij er zo'n 775 leerlingen naar de Tamboer kwamen om een plekje voor de DoeDag te scoren. Namens HuneBouw waren 3 collega’s afgevaardigd om talent te strikken voor de DoeDag. Tijdens On Stage hebben we negen jongens gevonden die graag meer wildden weten over de bouw en zelf later in de bouw willen werken als timmerman, metselaar of werkvoorbereider. Deze negen jongens kregen van ons een uitnodiging om op 12 maart bij ons te komen voor de DoeDag.

Hoogeveen On Stage

Tijdens deze DoeDag is het de bedoeling dat de leerlingen een goed beeld krijgen van de werkzaamheden van HuneBouw. Dit hebben we gedaan door de ochtend op te delen in drie delen:

  1. Presentatie over HuneBouw met informatie over de verschillende functies en bijbehorende opdrachten
  2. Het timmeren van een gereedschapskist
  3. Het bezoeken van een bouwplaats

Nadat de opdrachten waren gemaakt en de kistjes in elkaar waren geschroefd, was het tijd voor een bezoek aan een bouwplaats. Dit jaar waren de 32 woningen van het Julianaplantsoen aan de beurt. Onder leiding van onze timmerman hebben de leerlingen een rondleiding gekregen over de bouw en hebben ze meerdere beroepen aan het werk gezien. Na het bouwplaatsbezoek zat de DoeDag er bij HuneBouw op en konden de leerlingen met de gereedschapskist onder de snelbinders door naar hun volgende afspraak.