Nieuwbouw KC de Marke te Roden

Opdrachtgever: Gemeente Noordenveld
Start bouw: November 2021
Oplevering: Juli 2022

In opdracht van de gemeente Noordenveld hebben wij in Roden een compleet nieuw kindcentrum mogen realiseren. Hierin zijn OBS de Marke en kinderopvang Kidscasa gehuisvest. Het gebouw heeft een oppervlakte van zo’n 1800 m2, verdeeld over 2 verdiepingen. Het is een zeer energiezuinig gebouw (Nul-Op-De-Meter) door o.a. alle zonnepanelen die op het dak geplaatst zijn. Het gebouw bestaat uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren, afgewerkt met een houtskeletbouwschil. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van Nobelwood.

Om van de eerste verdieping naar de begane grond te gaan kan je natuurlijk gebruik maken van de trap. Maar in dit kindcentrum is er ook de mogelijkheid om met de glijbaan naar beneden te gaan, een erg leuke toevoeging waar de kleine gebruikers van dit gebouw natuurlijk heel blij mee zijn. Naast het gebouw hebben wij ook het schoolplein inclusief speeltoestellen gerealiseerd. Enkele bestaande toestellen die bij de voormalige school stonden hebben we herplaatst.
De bouw van deze school moest in 9 maanden uitgevoerd worden zodat de school in de zomervakantie van 2022 ingericht kon worden. Deze deadline hebben we gehaald dus konden de kinderen het nieuwe schooljaar starten op hun mooie, nieuwe school/opvang!