Kindcentrum De Schaapskooi Wezep

Opdrachtgever: Stichting de Akker
Start bouw: november 2017
Oplevering: juli 2018

In november 2017 is de bouw gestart van dit nieuwe Kindcentrum in Wezep die 8 maanden later is opgeleverd. Een belangrijk aspect om rekening mee te houden tijdens dit project is dat de school zoveel mogelijk energieneutraal/zelfvoorzienend wil zijn. Bij het ontwerpt heeft de architect zich laten inspireren door bestaande gebouwen, zoals een karakteristieke kerk dichtbij school. Een aantal elementen van dit kerkgebouw zijn terug te zien in de school. Om te zorgen dat de school zoveel mogelijk energieneutraal/zelfvoorzienend is, wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp en 100 zonnepanelen. Ook is er gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en heeft de constructie een hoge warmteweerstand. Dit betekend dat in de winter de warmte niet naar buiten gaat en in de zomer de warmte niet naar binnen gaat. De gevelbekleding bestaat uit onderhoudsarme rabatplanken. Verder zaten de duurzaamheidsaspecten vooral in de installaties.