Onder architectuur herbouwd woonhuis in Schipborg

Opdrachtgever: Particulier
Opgeleverd: april 2016

Een exclusieve en unieke woning voorzien van strakke design elementen en de meest geavanceerde technologie. Zo worden de drempelloze schuifpuien elektronisch vergrendeld. Ook de nachtventilatie (Duco Night-vent) die door middel van verticale elektrisch aangedreven roosters bij harde wind hermetisch kunnen worden afgesloten, dragen bij aan het woongenot.
De woning is voorzien van een aardwarmtepomp in combinatie met zonnecollectoren en een houtgestookte cv-haard. Dit systeem in combinatie met vloerverwarming zorgt niet alleen voor lagere maandelijkse energiekosten maar ook voor een heel aangenaam en optimaal binnenklimaat.
De uitstraling van de woning wordt hoofdzakelijk bepaald door een dak van Nova riet en gevels die zijn opgebouwd uit metselwerk van een warm rood genuanceerde steen in combinatie met bruin zwart geschilderd Siberisch Lariks. De vele bouwkundige hoogstandjes zoals bijvoorbeeld akoestisch plafonds, onzichtbare binnen kozijnen, vol-glas balustraden en design trappen geven een ultiem woongenot met daarbij een riant uitzicht op de Drentse Aa.